SON EKLENENLER

Buca’da kriz tatlıya bağlandı

İzmir’de önceki gün başlayan maaş krizi bu sefer çabuk bitti. İşçilerin örgütlü olduğu sendika ile belediye yönetimi ödeme konusunda anlaştı. Durum böyle olunca iş bırakan işçiler dün gece yarısından itibaren iş başı yaptı. Varılan anlaşma uyarınca belediye yönetimi eylül ayı maaşlarının kalan kısmı ve ile Temmuz ayı maaşından kalan alacakları gün içinde hesaplara yatıracak.
09 Ekim 2025 12:06

İzmir'in Buca ilçesinde maaşlarını alamadıkları için iş bırakan işçilerin eylemi bu sefer çabuk bitti. Belediyede örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 6 No'lu şube ile belediye yönetimi arasında gece geç saatlere kadar süren görüşmeler belediye yönetimi işçilerin eylül ayı maaşları ile temmuz ayı maaşından kalan kısımları gün içinde hesaplara yatırma sözü verince eylem sona erdi. Eylemin bitmesi ile birlikte işçiler gece vardiyasına çıkarak çöpleri toplamaya başladı.

SENDİKA EYLEMİN BİTTİĞİNİ DUYURDU

DİSK Genel-İş 6 No'lu Şube'den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada eylemin sona erdiğine dikkat çekildi. Sendika açıklamasında, "Tüm üyelerimize bugün gösterdikleri örgüt disiplini için çok teşekkür ederiz. Şu an itibariyle işyerlerimizde iş bırakma eylemi sona ermiştir" ifadelerine yer verildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Buca Belediyesi çatısı altında görev yapan yaklaşık 1900 işçi geçtiğimiz eylül ayında maaşları yatmadığı için iş bırakma eylemi başlatmıştı. 9 gün süren eylem sonrası ilçe sokaklarında oluşan çöp dağları halk sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştı. Belediye yönetimi ile sendika arasında yürütülen görüşmelerde sendika Başkan Görkem Duman'ın sunduğu ödeme planını kabul etmiş böylece eylem sona ermişti. Duman işçilere verdiği ödeme takvimine uymayınca işçiler önceki gün tekrar iş bırakmıştı.

 

SABAH

ÇALIŞMA HAYATINDAN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER